לא מצליחה לקיים יחסי מין – למה זה קורה לי ומה אפשר לעשות?
קודם כל, חשוב לי לומר לך שהמצב שאינך יכולה לקיים יחסי מין שכיח ואינו דבר נדיר.
ישנה הערכה כי כמעט שתיים מכל 1,000 נשים באוכלוסייה הכללית ו 20% -40% מן הנשים סובלות מכך.
מסכימה שפחד מקיום יחסי מין או אי קיום יחסי מין בכלל, זו בעיה שכיחה ומתסכלת ויחד עם זאת, אני רוצה לבשר לך, שאפשר לטפל בזה ובהצלחה.
מה שאת חווה זה בעצם פחד מסקס כשפחד מיחסי מין קיבל הגדרה רפואית שנקראת: "וגיניזמוס" בטח שמעת על זה.
וגיניזמוס נקראת גם עווית הנרתיק, ועליה נדבר במאמר זה.
(דרך אגב, פחד מסקס יכול לגרום לכאבים בקיום יחסי מין ללא הקושי לאפשר ל איבר המין הגברי להיכנס לאיבר מינך. אם תרצי לקרוא על כך את מוזמנת להיכנס למאמר אחר שלי ולקרוא - לחצי כאן.)
וגיניזמוס הכוונה לכיווץ בלתי רצוני של שרירי פתח הנרתיק. כשיש ניסיון לחדירה זה הופך את מעשה העונג לבלתי אפשרי.
ייתכן שמדובר בתגובה מגוננת של הגוף, ממש בדומה למצמוץ עיניים בכדי למנוע פגיעה בהן מפני חול, סנוור או כל דבר אחר.
לא פעם מגיעות אלי נשים שלא מצליחות לקיים יחסי מין עם בן זוגן, לאחר זמן רב במערכת היחסים ואפילו כשהם נשואים. הן כל כך נלחצות מכך שלא יכולות ליהנות מהסקס, לענג את עצמן ואת בן זוגן, לחוות נשיות מינית כמו שהן רוצות ולטענתן צריכות להיות, ומה גם שעם קושי שכזה אינן יכולות לממש את אימהותן ולהביא ילד לעולם כשבעבורן זה הנורא מכל. איך יכנסו להריון אם הן לא מסוגלות לאפשר לאיבר מין הגברי להיכנס פנימה אל איבר מינן?
אותן נשים נמנעות ממצבים אינטימיים עם בן זוגן וישנן כאלה שמגיעות לתהליך אישי כי נמנעות ממערכות יחסים רומנטיים בכלל, וחבל.
אעשה לך סדר בבלאגן.....
לפחד מסקס שמתבטא גופנית בכיווץ בלתי רצוני וסגירות (=וגיניזמוס) יש שני מצבים:
מצב ראשוני שבה האישה אינה יכולה לקיים יחסי מין בכלל.
לא מסוגלת לפסק את רגליה ומתכווצת טרם החדירה. אפילו בתגובה לחדירה דמיונית או חדירה צפויה, עוד בזמן משחק מקדים.
רוב הנשים שסובלות ממצב זה, לא מצליחות להיבדק אפילו בבדיקה גניקולוגית או לקיים יחסי מין הכוללים חדירה. הן אינן מסוגלות לסבול את המחשבה על בדיקה גניקולוגית, וגם מן הסתם ימנעו מביקורי מעקב. כאן אני רוצה לציין, שישנן בדיקות שחשובות להיעשות כמו בדיקת PAP מדי 3 שנים, ולכן מעקב אצל גניקולוג הינו קריטי, למיניות נשית בריאה.
מצב משני הוא שבו האישה הצליחה לקיים יחסי מין בעבר, ייתכן שגם חוותה כאבים בחדירה וכעת אינה יכולה.
זה יכול לקרות עקב גורמים גופנים ונפשיים שהתפתחו אצלה במרוצת השנים מכל מיני סיבות.
כיועצת מינית וזוגית אני רואה עד כמה ההתכווצות הבלתי רצונית הזו בזמן קיום יחסי מין על כל צורותיה עלולה להיות הרסנית למערכות יחסים.
לעיתים כתוצאה מכך, קורה שבני זוג מתוסכלים ומעצם התסכול מפתחים אף הם בעיות מיניות זוגיות נוספות כמו בעיה בחשק המיני ובעיית תפקוד זקפה.
אז מה בדיוק מתכווץ?
בהתכווצות הזו מעורבים מספר שרירים המקיפים את פתח הנרתיק וסוגרים אותו ובמיוחד שרירי רצפת האגן. לעיתים ההתכווצות הזו גורמת לכאבים בשרירי רצפת האגן, במיוחד כשמפעילים עליו לחץ.
בזמן ההתכווצות מתכווצים גם הירכיים, הבטן, הרגליים, כאשר האישה מנסה להצמיד רגלים ולסגת מהגירוי המכאיב. רוב הנשים ממש פוחדות להיפגע ואפילו מתביישות על כך.
כשהתכווצות חוזרת ונשנית, התגובה הופכת לרפלקסיבית לכל ניסיון חדירה בהפעלה אוטומטית.
העניין שמכאן מתחילה ההדרדרות אל תוך מעגל סגור שאין לו מוצא ורק החמרה מהימנעות לקיום יחסי מין, קשיים במערכת יחסים, כאב או השפלה בשל חוסר היכולת לקיים יחסי מין עד לחרדה, התקפי פאניקה, דכאון ובלבול.
מה בדיוק קורה למי שסובלת מווגיניזמוס?
לרוב אני מגלה שהאישה חווה בתחושת נוראית מפחד מסקס ותחושת כישלון עמוקה, על כך שאינה מסוגלת לבטא את אהבתה גם באמצעות יחסי מין ובמקום שתשלוט על גופה, גופה שולט עליה ולרעתה.
כמובן שהסיבות לפחד הלא פרופורציונאלי הזה רבות ומגוונות, ובפרט בקיום יחסי מין.
לפחד מסקס ישנם גורמים נפשיים, העלולים ליצור נטייה מוקדמת להפרעה.
אני אשתף במה אני נתקלתי כשהגיעו אלי נשים החוות וגיניזמוס :
- דחייה ממין עקב העדר חינוך מיני ,או חינוך מיני שלילי מבוסס איסורים הגורם לבושה\ שמרנות דתית (בפרט במגזר הדתי) – דחיה ממין היא תגובה שמתבססת בדרך כלל על מסרים שליליים שקיבלנו בגיל צעיר, מסרים שנקלטו באופן בלתי מודע. ההנחה הרווחת שדחייה ממין נובעת מהתפיסה המוטעית, כי אברי המין הנשיים הם לא נקיים ומגעילים, ומכאן שהמין הוא מגעיל ולא נקי. כילדים אברי המין שלנו התקשרו לעשיית צרכים, התחושה שאבר המין לא טהור. מכאן גם יוצא שנשים החוות חוסר שליטה על איבר מינן, לרוב אינן מענגות את עצמן בנגיעה ישירה באברי המין כי זה ממלא אותן בתחושות של גועל. הן אפילו יתקשו להסתכל על אבר מינן במראה.
קרה גם כשעינגו את עצמן בילדותן, חטפו צעקות להפסיק עם זה ולעיתים בפומבי אל מול כל המשפחה ומנקודה זו מתלווה גם הבושה. - טראומות מיניות וחוויות לא נעימות- ניצול מיני, אונס, הליכים רפואיים מפחידים שנחוו בילדות, חוויות לא נעימות המלוות בחשיפת אבר מין או בקונספט מיני.
- כעס על בן זוג בגלל בגידה וחוסר נאמנות (ויגניזמוס שנוצרה בתוך מערכת היחסים)
- עכבות מיניות.
- בורות ומידע שגוי בנוגע למין - השמועה המפחידה ש"מין זה כואב"- אני שומעת את זה המון בקליניקה.
- עמדות שליליות כלפי מין- יחסי מין נתפסים כהפרה או פלישה.
- אמונות מגבילות – כמו "אני לא מספיק טובה", "אני כישלון" "קשה בחיים".
נשים שהגיעו אלי חוות אמונה שהן כישלון חרוץ ולא מצליחניות. הדבר נראה בחוסר הצלחה שלהן לקיים יחסי מין עם בן זוגן אך לא התחיל שם.
ישנן נשים שבתת המודע שלהן, האמונה הזו קדומה כך שכעת היא רק באה לידי ביטוי ונראית כחשוכת תקווה ולכן הן מרגישות חסרות אונים. - תכונות משפחתיות – גדלה אצל אבא שתלטן ביקורתי יתר על המידה, הייתה עדה לתקיפה פיסית במשפחה, גדלה בצל עימותים והתעללות בין הורים ועוד..
לרוב, לפחות המכנה המשותף למה שאני חווה בקליניקה, נשים שחוות התכווצות בלתי רצונית באיבר מינן כנגד רצונן (ווגיניזמוס)
תהיינה הילדות ה "טובות" של המשפחה, צייתניות, כאלו שיש להן קושי להביע כעס, צריכות אישור לכל דבר שהן רוצות וכאלה שמפחדות מתוקפנות.
אם שמת לב, למשהו שמיניתי מהרשימה למעלה, חשוב לי שתדעי שאת לגמרי יכולה לטפל בבעיה.
איך ניתן לטפל בווגיניזמוס בשיטה NLP?
כמטפלת NLP שגם מתמחה בטיפול בטראומה בשיטה, אני בעצם חוקרת את החוויה האנושית שגרמה לפחד ולהתנהגות הלא רצויה הזו.
בהתאם לכך, אני יוצרת שינויים במבנים הפנימיים וומארגנת מחדש תת המודע שלך. בזכות כלים מדויקים בשיטת NLP ניתן לשנות את המנגנון השלילי שנוצר ולשנות למנגנון חיובי כפי שאת רוצה.
דמייני כמה מדהים היה, אם היית מסתובבת לך עם כפתור, שבכל פעם שהיית רוצה לקיים יחסי מין, היית לוחצת על הכפתור ומרגישה משוחררת, מקיימת יחסי מין נפלאים, חווה סקס מדהים. נכון שזו חוויה נהדרת?
החוויה המדהימה הזו יכולה להתאפשר לך, בזכות העובדה שהמוח שלך מתנהל באופן אסוציאטיבי ומקשר בין שני דברים שעולים בסמיכות אחד לשני. כך נוצרים מצבים של סיבה ותוצאה, מעין קשר בין קלט חושי למצב רגשי וכשיודעים איך זה קורה, יודעים איך לשנות את זה. את חקר ה "איך", תשאירי לי.
העניין שהמוח שלך למד כשמתקבל קלט חושי\ טריגר סביב יחסי מין, המצב הרגשי מופעל כפי שהופעל בעבר ונכנס לפעולה אוטומטית.
המוח שלך פשוט למד לקשור בין רגשות שליליים כמו פחד\חרדה\בושה ליחסי מין ולכל דבר שמזכיר יחסי מין.
חזרתיות היא אם כל המיומנות, ככל שפעולה חוזרת על עצמה היא כבר נכנסת להפעלה אוטמטית. יש לך את היכולת לשנות את ההפעלה האוטומטית הזו לטובתך.
בתהליך איתי, אנחנו נתיר את ההתניה בתת המודע שלך כך שבאופן טבעי, יחסי מין יגררו תגובה רגשית חיובית ורגועה יותר.
השרירים שלך צריכים לנוח, את לא חושבת?
את מוזמנת לריסטארט בתת המודע שלך וליהנות מיחסי מין מתגמלים ומספקים כמו שחלמת.